Frånluftsvärmepumpar

Kungen bland Frånluftsvärmepumpar
 
IVT 490 är den nya och tekniskt fulländade frånluftsvärmepumpen. Ny datoriserad reglercentral. Mycket hög prestanda. Varmare varmvatten. Lång livslängd. Enkel att installera. Bekväm och trygg för dina kunder.

IVT Frånluftsvärmepumpar

IVTs frånluftsvärmepumpar är en komplett serie värmepumpar som återanvänder den uppvärmda luften i ditt hus till ny värme och varmvatten. Tekniken ger dig mycket låga värmekostnader och är perfekt när du ska bygga nytt eller om du har ett hus som ventileras med ett fläktsystem.

Bättre inomhusklimat

Genom att värmepumpen byter luften i ditt hus cirka tolv gånger per dygn får du alltid en sund och frisk inomhusmiljö. Du kommer att uppleva ditt hus som om det alltid är "nyvädrat" utan att du behövt öppna några fönster och därmed släppt ut en massa dyrbar värmeenergi.

IVT 495 TWIN - Det bästa från två världar!
 
Genom att kombinera en frånlufts-värmepump med jordvärme i en och samma anläggning uppnås dubbel effekt. Man får lägsta tänkbara kostnader för värme och varmvatten även när energipriserna stiger ytterligare.

Perfekt vid nybygge
Lösningen är i första hand tänkt att användas vid nyproduktion av villor. Ju större hus som byggs desto mer fördelaktig blir IVT 495 TWIN. Jordslingan läggs då i samband med att tomten grovplaneras. Jordvärmepumpen är på 4 kW vilket innebär att cirka 150 meter slang räcker för att ge nödvändig värme. I de fall tomten är för liten kan även bergvärme användas genom att borra en energibrunn. Även de som har en gammal frånluftsvärmepump, som nu behöver bytas ut, kan enkelt installera IVT 495 TWIN och därmed öka sin besparing.

Värmepumpar
- Ytjordvärme
- Bergvärme
- Grundvattenvärme
- Luftvärme
- Sjövärme
- Frånluftvärme
- Uteluftsvärme

Avfuktare
- IVT
- Contra
- Torkskåp